A+ A A-

Om Stefan


image001
Utbildad snickare med tillhörande yrkesbevis.

Utbildad kakelsättare där företaget är reg i bkr.

Under perioden 1986-2008 var min anställning inom norden med huvudsak stenmontering gällande golv trappor fasader och därtill renovering av äldre byggnader typ kyrkor etc.

2008 startades bolaget först som enskilt och idag som aktiebolag med inriktning på varsam renovering av stenarbeten som utsmyckningar och utföranden i alla typer av sten.

image002Företaget jobbar med kostnadsberäkningar och åtgärdsprogram samt olika typer av utförande gällande stenen som i första hand skall bevaras original men även kombineras med nytt material tillsammans med gammalt och noggrant följa huggningsmetoder i form av tandhugget eller skrädhugget. Vid tillverkning av nytt material tas rätt stensort fram och i den mån det är möjligt så tar man bort detaljer och använder som mall vid tillverkning eller så görs matriser eller en mall på plats för att sedan jobba efter. Allt sker i samråd med beställare eller länsantikvarie.

Samverkan emellan olika hantverksgrupper som utför förgyllningar, plåtslageri, materialanalyser i form av tidigare använt fog eller bruksmaterial för att på så vis bygga ett liknande bruk samt även dekorationsmålning och framtagning av färgtrappor.

Uppdragen är i dagsläget östergötland med objekt som linköpings domkyrka, vreta kloster, st olai kyrka i norrköping samt samverkan i närke med olika byggföretag gällande kakel /klinker/sten.

Våtutrymmen monteras med ardex material gällande fästmassor och fogbruk samt tätsystem.


Copyright © Gullbergs Sten & Fasadvård AB. Alla rättigheter reserverade. | Webbutveckling av Webino.